Getty Images
Zo eenvoudig en lekker maak je zelf een toetje.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
1 eetlepel geschaafde amandelen
1 limoen
1 sinaasappel
1 mango
Bereiding
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
- Pers de limoen uit.
- Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen.
- Vang het sap op en meng dit met het limoensap.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de pit af.
- Schik de mango en de parten sinaasappel in glazen coupes en druppel het sausje erover.
- Garneer met geschaafde amandelen.
- Informatie over dit recept
Duurzaam
De mango heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 150 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 25 gram
Waarvan suikers 25 gram
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Vezels 4 gram
Zout < 0.1 gram
Bron
- Voedingscentrum