Mangosorbet met sinaasappel

Heerlijke mangosorbet geserveerd met sinaasappelpartjes.

nagerecht
bereiding 30 minuten + 3 uur
voor 2 personen

Ingrediënten

1 grote rijpe mango
4 el citroensap
2 el suiker
1/2 tl kaneelpoeder
1/4 tl gemalen koriander
1-2 el sinaasappellikeur (Grand Marnier)
2 sinaasappels
poedersuiker voor de garnering
muntblaadjes

Bereidingswijze

1. Schil de mango en verwijder het vruchtvlees van de pit. Vang het sap op. Maak van het sap, het vruchtvlees, 2 eetlepels water en het citroensap een puree. Duw de puree door een zeef en roer er de suiker, kaneel en koriander doorheen. Giet dit vervolgens in een ijsmachine en vries het gedurende 15-20 minuten. Wie geen ijsmachine heeft kan het mengsel in een lage metalen bak gieten en deze minstens 3 uur in de vriezer zetten. Roer het ijs ieder halfuur flink om.
2. Schil de sinaasappels met een scherp mes en verwijder de witte velletjes. Verwijder vervolgens de huid van ieder partje. Vermeng de partjes met de sinaasappellikeur.
3. Leg de sinaasappelpartjes op de borden en leg er een bolletje mangosorbet op. Garneer met wat muntblaadjes en bestrooi met de poedersuiker.

Ga terug naar de Toetjesspecial

Auteur