Vrijdag 17 maart is het Nationale Pannenkoekendag! Wil je eens wat anders in je pannenkoek? Probeer deze goedgevulde pannenkoek eens.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 75 volkorenmeel
- 75 gram kikkererwtenmeel
- 1 ei
- 300 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 5 olijven zonder pit
- 1 kleine courgette
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 handje hazelnoten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
- peper
- 40 gram zuivelspread light
Bereiding
- Maak van het volkorenmeel, het kikkererwtenmeel, het ei en de melk een glad pannenkoekenbeslag.
- Bak er in een koekenpan met een antiaanbaklaag in weinig margarine 4 pannenkoeken van. Houd de pannenkoeken warm.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd hem in plakken.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Hak de hazelnoten grof.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein. Fruit de sjalot en de knoflook in de olie glazig.
- Roerbak de courgette, de tomaatjes en de Italiaanse kruiden mee.
- Voeg de olijven en de hazelnoten toe.
- Maak het mengsel op smaak met wat peper.
- Bestrijk de pannenkoeken met zuivelspread.
- Verdeel het groentemengsel over de pannenkoeken en rol ze op.
Ingrediënten over?
Zuivelspread: Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Gebruik zuivelspread op dit lekkere radijsbroodje.
Duurzaam
Courgette is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaardentabel
Energie 630 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vet 30 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram
Vezels 15 gram
Zout 0,8 gram
- Voedingscentrum