Meloensoep met druiven

Getty Images

Het is heerlijk om fris fruit te eten in de zomermaanden. Zeker meloen is een goede dorstlesser. Wist je dat je hier ook soep van kunt maken? Met deze meloensoep kun je iedereen verrassen!

Aantal personen: 2               bereidingstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 schijven meloen
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • citroensap of kaneel
  • 100 gram blauwe of witte druiven

Bereiding

  1. Snijd het vruchtvlees van de meloen uit de schil. Pureer het met de yoghurt glad en maak het op smaak met een beetje citroensap of kaneel.
  2. Was de druiven, halveer ze en wip met een scherp mesje de pitjes eruit.
  3. Schenk de meloenpuree in 2 schaaltjes en verdeel de druiven erover.

Ingrediënten over?

Meloen: Verpak een stuk meloen in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast. Maak van de rest van de meloen een fruitsalade. Lekker met aardbeien, schijfjes nectarine of perzik of partjes sinaasappel.

Duurzaam

Meloen heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                             65 kcal
Eiwit                                                  1 gram
Koolhydraten                               15 gram
Waarvan suikers                         15 gram
Vet                                                     0 gram
Waarvan verzadigd vet               0 gram
Vezels                                               1 gram
Zout                                            < 0,1 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum