Getty Images
Tempé is gemaakt van soja en wordt in de Nederlands-Indonesische keuken vaak als vleesvervanger gebruikt. In dit recept wordt het heerlijk gecombineerd met volkoren mie, prei, courgette en kerstomaatjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus met minder zout
- 150 gram tempé
- 1 dunne prei
- 1 courgette
- 100 gram kerstomaatjes
- 100 gram taugé
- 200 gram volkoren mie
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sesamzaad
- handje verse kruiden, bijv. selderij, peterselie
Bereiding
- Was de peper en halveer hem. Verwijder uit 1 helft de pitjes en snijd dit stukje in ringetjes. Houd ze apart.
- Pureer of snijd de rest van de peper fijn en pers er een half teentje knoflook bovenuit. Roer er 1 eetlepel sojasaus door.
- Verkruimel de tempé met een vork en meng het pepermengsel erdoor.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in smalle ringen, de courgette in halve plakken en snijd de rest van de knoflook klein. Halveer de tomaatjes.
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tempé bruin. Bak het sesamzaad kort mee.
- Roerbak in de andere lepel olie de prei en de courgette.
- Voeg de kerstomaatjes en de ringetjes peper toe en smoor de groente verder gaar.
- Was de kruiden en snijd ze klein.
- Warm op het laatst de taugé mee met de groente.
- Schep er de uitgelekte mie en gebakken tempé door.
- Maak het gerecht op smaak met de kruiden en de rest van de sojasaus.
Voedingswaarden
Energie
680kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
85 gram
Suiker
25 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1200 milligram
Bron
- Voedingscentrum