Getty Images
Chocolademousse doet het vrijwel altijd goed als dessert. Dit recept voor chocolademousse met geraspte kokos is geschikt voor 8 personen en kent een bereidingstijd van 45 minuten + 2 uur wachttijd.
Ingrediënten
- 80 g bloem
- 2 el suiker
- 1 el vanillesuiker
- 2 eieren
- 50 g boter
- 50 g suiker
- 200 g extra pure chocolade
- 2 el espressokoffie
- 1½ el cognac
- 1 eierdooier
- 300 ml slagroom
- 4 el geroosterde geraspte kokos
- zout
extra nodig
- 8 serveerringen ø 4 cm, bakpapier
Bereiding
- Meng de bloem met de suiker, een snufje zout en de vanillesuiker in een kom. Voeg 1 losgeklopt ei en de in stukjes gesneden boter toe. Kneed alles met koele hand tot een soepel deeg. Verpak het in huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 0,6 cm dik en steek er 8 cirkels van ca. 4 cm ø uit. Bak ze in de voorverwarmde oven, op een met bakpapier beklede bakplaat in 12 minuten goudgeel. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
- Hak de chocolade grof en laat samen met de cognac en de espresso au bain-marie smelten. Laat het iets afkoelen. Doe 1 ei en de eierdooier in een kom en klop au bain-marie tot een witte crème. Neem van het vuur en voeg al roerende de gesmolten chocolade toe.
- Klop de slagroom dik en lobbig en roer de helft snel door het chocolademengsel, spatel de rest er voorzichtig door. Zet rond elke taartbodem een kleine serveerring en vul met de mousse. Zet 2 uur in de koelkast.
- Snijd de mousse met een scherp mes los van de rand en verwijder de ringen voorzichtig. Serveer de mousse bestrooid met geroosterde kokos.