Getty Images
Dit recept voor gebakken vijgen met prosecco-sabayon is geschikt voor 4 personen en kent een bereidingstijd van 50 minuten.
Ingrediënten
- 8 vijgen
- 2 eieren
- 120 g bloem
- ± 120 ml witte wijn
- 1 el honing
- frituurolie
- 5 eierdooiers
- 100 g suiker
- 250 ml prosecco
Bereiding
- Was en droog de vijgen. Splits de eieren. Roer de bloem met de witte wijn, de honing en de 2 dooiers tot een glad beslag. Laat het 20 minuten rusten.
- Klop intussen de eiwitten in een vetvrije kom met vetvrije gardes stijf en glanzend. Spatel het eiwit door het beslag. Het beslag moet dik vloeibaar zijn. Voeg indien nodig nog wat witte wijn toe.
- Verhit de frituurolie tot 180 °C. Haal de vijgen door het beslag en frituur ze 3 - 4 minuten in de hete olie, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Klop de 5 eierdooiers met de suiker dik, lichtgeel en romig. Voeg de prosecco toe en klop au bain-marie op tot een dikke schuimige crème. Let op dat de crème niet te heet wordt, anders gaat hij schiften! Serveer direct met de vijgen.