De Hollandse Nieuwe is er weer. Net als vorig jaar is de start van het haringseizoen uitgesteld; de haringhandel wilde zeker zijn van een goede kwaliteit (dat wil zeggen, een goed vetgehalte) Hollandse Nieuwe. HaringHaring domineert nog altijd de top 10 van meest gegeten vissoorten, dit lijkt veel, het komt echter neer op een aankoop van zes keer per jaar. In het totaal gaan er in Nederland 85 miljoen haringen over de toonbank. De meeste haring wordt gegeten door vijftigplussers. Al is er, door de gezondheidsaspecten van vette vis, een duidelijke ontwikkeling te zien in de groep kopende jongeren. Twee haringen per week leveren de aanbevolen (door de Gezondheidsraad) hoeveelheid omega-3 vetten van 450 mg per dag.
Bereidingsduur
snel
Ingrediënten
- Ingredienten
- Haringspiesjes met soja-lente-uidip
- 2 Hollandse nieuwe
- 12 kleine Amsterdamse uien of 12 zilveruitjes
- 3 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 theelepels versgeraspte gemberwortel (of 1 eetlepel gehakte gember op siroop)
- 2 lente-uitjes in smalle ringetjes
- Meloen met haring en rode ui
- 2 Hollandse nieuwe
- 1 kleine (Cavaillon) meloen
- 1 kleine rode ui
- verse kervel