Ovenschotel: gehakt met tarly en kaas

Getty Images

Een erg lekker, gemakkelijk ovengerecht en tóch bijzonder vanwege de tarly. Ik heb het recept zelf bedacht en al aan veel mensen gegeven. Door Hannah Franken (64).

Ingrediënten

  • Hoofgerecht voor 4 personen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 2 bosuitjes
  • 2 ½ eetlepel olijfolie traditioneel
  • 350 g rundergehakt
  • 400 g doperwten (diepvries)
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 350 g tarly
  • 1 ½ eetlepel Indiase milde currypasta
  • 75 g geraspte pastakaas
  • peper, zout

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in kleine stukjes. Snijd de prei en de bosui in dunne ringen. Verhit de olie en bak het gehakt rul. Voeg de ui met de knoflook toe en bak ze al omscheppend drie minuten. Voeg de paprika toe en bak hem drie minuten mee. Schep de prei, de doperwten, de paprikapoeder, en peper en zout naar smaak erdoor en bak alles nog vijf minuten.

Kook de tarly in water met zout gaar en giet hem af. Schep de bosui en de currypasta door de tarly. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. Schep de tarly erop en bestrooi met de kaas. Laat het gerecht in de oven in ca. vijfentwintig minuten warm worden.

 

Auteur