Papajasorbet

Geniet van de smaak van de tropen met deze heerlijke, unieke papayasorbet.

nagerecht
bereiding 20 minuten + 4 uur
voor 4 personen

Ingredienten:

  • 100 g rietsuiker
  • 2 papaja’s, gepeld, in tweeën gesneden, ontpit en gesneden
  • 2 limoenen

Bereidingswijze

1. Vul een pan met 200 ml water en de suiker en breng dit aan de kook. Laat het 5 minuten pruttelen tot het een siroop is geworden. Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
2. Pers de limoenen en voeg het sap samen met de stukjes papaja aan de siroop toe, en pureer dit. Giet het resultaat in een ondiepe bak en zet dit voor minstens 4 uur in de diepvries. Roer het elk half uur om met een vork.
3. Maak bolletjes van de sorbet.

Tip: voeg zelf vruchten als aardbei, kiwi en ananas toe voor de echte tropische smaak 

Auteur