Getty Images
Spaanse aardappelkoek met een lekkere twist.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 1 rode, gele en groene paprika
- 2 eetlepels olie
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 75 milliliter witte wijn
- 4 eieren
- 2 gekookte aardappels van de voorgaande dag
- een paar plakjes chorizo (optioneel)
- zout en peper
- 2 eetlepels Provençaalse kruiden, gedroogd
- 100 gram geitenkaas in blokjes
- takje basilicum
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was en halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stroken.
- Pel de ui en het teentje knoflook hak ze fijn.
- Verhit de olijfolie in een vuurvaste pan en bak hierin de ui en knoflook kort.
- Voeg de paprika toe en laat 5 minuten stoven.
- Giet de wijn erover en laat het inkoken.
- Snijd de aardappels in blokjes.
- Kluts de eieren en roer de eieren en de aardappels door het mengsel. Laat het geheel stollen.
- Breng op smaak met zout, peper en de Provençaalse kruiden.
- Doe de geitenkaas en eventueel een paar plakjes chorizo over de tortilla.
- Gratineer de tortilla vervolgens in de oven.
- Garneer met blaadjes basilicum.