Getty Images
Een heerlijk Italiaans gerecht, vol van smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blikje tonijn op water (naturel)
- 60 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld penne
- 50 gram garnalen
- 6 blaadjes basilicum
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de knoflook klein.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie en voeg de stukjes tomaat met wat peper toe.
- Laat de tonijn uitlekken en schep de stukjes tonijn door het ui-tomaatmengsel.
- Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de pasta uitlekken.
- Schep de pasta met de garnalen bij het mengsel en warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met kleingesneden basilicum.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht roergebakken reepjes biefstuk, sperziebonensalade en stokbrood.
Ingrediënten over?
Mosselen en garnalen: Mosselen en garnalen bederven snel. Bewaar ze niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar. Gekookte mosselen en garnalen kan je ongeveer 3 maanden in de diepvries bewaren.
Voedingswaarden
Energie
280kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
4 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1200 milligram
Bron
- Voedingscentrum