Getty Images
Oneindig variëren met pasta.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 200 gram volkorenpasta, bijv. fusilli of schelpjes
- 100 gram diepvries doperwtjes
- 2 bosuitjes
- 5 olijven zonder pit
- 250 gram (kastanje) champignons
- 10 blaadjes basilicum
- 150 gram tofu
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de doperwtjes net gaar.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de olijven klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Was de basilicum.
- Snijd de tofu in reepjes of blokjes.
- Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de tofu en de uienringetjes bruin.
- Bak de champignons kort mee.
- Voeg de olijven, de doperwten en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
- Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met basilicum.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum