Het geheim van dit recept? Gebruik het fijne groen van de venkel als kruid voor de pasta.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 teentje knoflook
- 150 gram varkensvleesreepjes
- paprikapoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 gedroogd pepertje
- 150-200 gram volkoren penne
Bereiding
- Was de venkel. Verwijder de onderste schijf en de stelen. Bewaar het fijne groen. Snijd de venkel in smalle repen.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Bestrooi het vlees met paprikapoeder.
- Bak de vleesreepjes in de hete margarine bruin. Bak de venkel en de knoflook even mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het pepertje erboven. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de penne uitlekken en schep de pasta door de saus. Strooi het fijne venkelgroen erover.
Allergie info
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Volkorenpasta kan bederven. Volkorenpasta bevat meer vet dan gewone pasta. Onder invloed van licht en zuurstof kan het vet in de pasta bederven. Daarom moet het op een donkere plaats bewaard worden. Vochtige pasta kan verzuren door melkzuurbacteriën. Het smaakt dan ook echt zuur.
Duurzaam
Venkelknol is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van melk
Voedingswaardentabel
Energie 530 kcal
Eiwit 40 gram
Koolhydraten 65 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Vezels 10 gram
Zout 0,4 gram
- Voedingscentrum