Getty Images
Een heerlijke pastasalade met broccoli en makreel als hoofdgerecht!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min+
Ingrediënten
- 175 gram volkoren pasta, bijv. penne
- 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 300 gram broccoli
- 1 winterwortel
- peper
- citroensap
- 200 gram gestoomde makreel
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de mierikswortel door de yoghurt.
- Laat de pasta goed uitlekken en meng de yoghurt erdoor. Laat de pasta afkoelen.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes. Kook de broccoli in weinig water net gaar.
- Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
- Meng de groente door de pasta.
- Verdeel de makreel in stukjes en meng ze door de salade.
- Maak op smaak met peper en wat citroensap.
Voedingswaarden
Energie
695kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
800 milligram
Bron
- Voedingscentrum