Geniet van dit voorgerecht bereid met gehakt en ganzenlever. Het voorgerecht is voor 4 personen. Probeer het gerecht nu!
voorgerecht
bereiding 70 minuten + 30 minuten
voor 4 personen
400 g boter
2 eieren
400 g bereid gehakt
150 g verse ganzenlever
1 losgeklopt ei
2. Rol het deeg uit en beleg er de bodem en de zijkanten van een patévorm mee. Leg de helft van het gehakt erin. Leg daarop de ganzenlever en dek af met de rest van het vlees. Sluit de vorm af met deeg en druk de randen goed aan. Smeer de bovenkant in met het losgeklopte ei en maak een gaatje, zodat de damp kan ontsnappen.
3. Bak de paté 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven en laat dan afkoelen op een rooster
bereiding 70 minuten + 30 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 g bloem400 g boter
2 eieren
400 g bereid gehakt
150 g verse ganzenlever
1 losgeklopt ei
Bereidingswijze:
1. Kneed de bloem en de boter met de eieren en peper en zout tot een glad deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.2. Rol het deeg uit en beleg er de bodem en de zijkanten van een patévorm mee. Leg de helft van het gehakt erin. Leg daarop de ganzenlever en dek af met de rest van het vlees. Sluit de vorm af met deeg en druk de randen goed aan. Smeer de bovenkant in met het losgeklopte ei en maak een gaatje, zodat de damp kan ontsnappen.
3. Bak de paté 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven en laat dan afkoelen op een rooster