Penne met champignons, tomaatjes en oregano

Getty Images

Een rijkelijk gevuld vegetarisch pastagerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 min +

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren penne
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel oregano
  • peper
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de champignons plakken en halveer de kerstomaatjes.
  3. Verwarm de olie en roerbak hierin de ui en de bleekselderij enkele minuten.
  4. Voeg de champignons en de gehalveerde tomaatjes toe met de oregano en wat peper en laat dit een paar minuten pruttelen.
  5. Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan licht.
  6. Meng de groente door de pasta en strooi de walnoten erover.

Ingrediënten over?
Bewaar de rest van de bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
635kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum