Penne met chili-knoflookkruim

pasta
Getty Images

Een heerlijk pastarecept met knoflookruim en heerlijke kruiden.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 uur

Ingrediënten

  • 2 (oude) bruine boterhammen
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 takje tijm
  • 6 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 175 gram volkoren penne
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 gram broccoli

Bereiding

  • Laat het brood helemaal droog worden of rooster het in de broodrooster.
  • Maal het brood in de keukenmachine of met een staafmixer tot grove kruimels.
  • Hak de hazelnoten en het chilipepertje mee tot kruimels.
  • Was de kruiden en knip ze klein.
  • Maak de knoflook en de rode peper schoon. Snijd de knoflook klein.
  • Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in smalle reepjes.
  • Bak het broodkruim in de hete olie goudgeel. Bak de knoflook en de reepjes rode peper kort mee.
  • Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de kip in reepjes en bak ze in de margarine in 6 minuten gaar en bruin.
  • Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  • Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  • Giet de pasta af en meng het kruim en de kruiden erdoor en serveer de kip en de broccoli erbij.

Voedingswaarden

Porties 
2
Energie 
675kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
75 gram
Suiker 
4 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum