Getty Images
Een heerlijk pastarecept met knoflookruim en heerlijke kruiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 uur
Ingrediënten
- 2 (oude) bruine boterhammen
- 1 eetlepel hazelnoten
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 takje tijm
- 6 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 175 gram volkoren penne
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 500 gram broccoli
Bereiding
- Laat het brood helemaal droog worden of rooster het in de broodrooster.
- Maal het brood in de keukenmachine of met een staafmixer tot grove kruimels.
- Hak de hazelnoten en het chilipepertje mee tot kruimels.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Maak de knoflook en de rode peper schoon. Snijd de knoflook klein.
- Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in smalle reepjes.
- Bak het broodkruim in de hete olie goudgeel. Bak de knoflook en de reepjes rode peper kort mee.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de kip in reepjes en bak ze in de margarine in 6 minuten gaar en bruin.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Giet de pasta af en meng het kruim en de kruiden erdoor en serveer de kip en de broccoli erbij.
Voedingswaarden
Porties
2
Energie
675kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
75 gram
Suiker
4 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum