Peren met mascarponecrème

Heerlijke dessert van peren met mascarponecrème.

nagerecht
bereiding 1 uur
voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de peren:
4 cl perenlikeur
1 citroen
2 kruidnagels
2 el honing
1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
4 peren, zonder klokhuis en in partjes gesneden.


Voor de crème:
200 g mascarpone
1 snufje vanillezaad
2 el honing
100 ml slagroom
1tl gehakt citroenkruid
citroenkruid ter garnering
1 handje bosbessen

Bereidingswijze

1. Voeg de perenlikeur toe aan 250 ml water. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Rasp een beetje van de schil en voeg dit toe. Voeg de kruidnagels, de honing en het vanillestokje toe. Breng aan de kook, voeg de peren toe en haal de pan van het vuur om af te laten koelen onder af en toe roeren.

2. Om de crème te maken: meng de mascarpone met de vanillezaadjes en de honing. Roer hier de slagroom en het citroenkruid doorheen.
3. Schik de crème en de peren op de borden en garneer met wat plukjes citroenkruid en de bosbessen.

Terug naar Toetjesspecial

Auteur