Getty Images
Winters smullen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ pompoen
- 1 ui
- 2 theelepels kerrie
- 1 eetlepel olie
- ½ groentebouillontablet
- 150 gram gerookte kipfilet
- Stukje prei
- Nootmuskaat
- 1 bruin ciabatta brood
- 50 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Snijd het vruchtvlees van het stuk pompoen in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel.
- Voeg de pompoen toe met de groentebouillon. Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Pureer de pompoenmassa met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Roer de kipfilet er door.
- Breng de soep weer aan de kook en maak hem op smaak met preiringen, peper en wat nootmuskaat.
- Snijd het ciabattabrood in de lengte door en snijd de helften in stukken.
- Bestrijk de snijkant van het brood met de geitenkaas. Leg het brood enkele minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren.
- Strooi er eventueel wat tijm over.
- Geef de crostini bij de soep.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
2910 milligram
Bron
- Voedingscentrum