Een fijne combinatie van pruimen met kaneel en amandelen. Lekker om te delen, maar ook om alleen van te snoepen!
Aantal personen: 16 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
60 gram (4 eetlepel) vloeibare margarine
300 gram volkoren meel
150 ml halfvolle melk
30 gram gist
3 eetlepels suiker
1 ei
30 gram amandelen
1 kg pruimen
citroensap
½ eetlepel kaneel
Bereiding
- Bestrijk een bakblik van de oven dun met wat margarine.
- Zeef het meel in een kom.
- Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin de gist op.
- Kneed van het meel, het gistmengsel, de margarine, 2 eetlepels suiker en het ei een deeg.
- Rol het deeg uit en bekleed hiermee het bakblik.
- Hak de amandelen fijn en strooi ze over het deeg.
- Was de pruimen, halveer ze en neem de pit eruit. Schik de pruimen met de holle kant naar boven op het deeg.
- Laat het deeg op een warme plaats C 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven op 200°. Druppel wat citroensap over de pruimen. Bak de koek in 40-50 minuten gaar en lichtbruin.
- Meng de rest van de suiker met de kaneel en bestrooi de nog warme koek hiermee. Laat de koek afkoelen en snijd hem in ca. 16 stukjes.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 140 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 20 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Vezels 4 gram
Zout < 0.1 gram
- Voedingscentrum