Probeer dit heerlijke hoofdgerecht van quorn escalopes met pastinaak. Gemakkelijk te bereiden binnen 60 minuten.
hoofdgerecht
bereiding 1 uur
voor 4 personen
Ingrediënten:
8 Quorn escalopes (ca. 160 g per stuk)
2 eieren
3-4 el bloem
150 g broodkruimels of paneermeel
100 g bevroren tuinbonen
5 el olijfolie
2 el citroensap
1 handje sla, bijvoorbeeld veldsla of rucola
2 gepelde en gesneden tomaten
300 g geschilde pastinaak, in plakken gesneden
200 g champignons
geklaarde boter (verkrijgbaar in de betere natuurwinkel)
Bereidingswijze:
1. Bestrooi de escalopes met zout en peper en besprenkel ze met bloem. Klop de eieren. Haal de escalopes door het eimengsel en leg ze vervolgens in de broodkruimels/het paneermeel.
2. Blancheer de tuinbonen 2 tot 3 minuten in zout water, koel ze af in koud water en giet ze af.
3. Meng 3 eetlepels olie met het citroensap en vermeng dit met de sla, bonen en tomaten.
4. Bak de pastinaak ca. 5 minuten in de resterende olie. Snijd de champignons doormidden en bak ze 2 tot 3 minuten mee. Breng op smaak met wat peper en zout.
5. Verwarm de geklaarde boter in een ruime pan op middelmatig vuur en bak de escalopes 1-2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Dep ze droog met keukenpapier en serveer ze met de salade en de groenten.
Klik hier om terug te gaan naar de vegetarische gerechten!