Radijsbroodje

Getty Images

Een heerlijke groente voor een lichte lunch.

Aantal personen: 2                 Bereidingstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 volkoren boterhammen
  • 10 radijsjes
  • 4 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • halvarine
  • ½ theelepel karwijzaad (kummel)

Bereiding

  1. Rooster de boterhammen lichtbruin.
  2. Was de radijsjes en hak ze grof.
  3. Was de bieslook en knip 2 sprieten klein. Meng ze door de radijs.
  4. Besmeer het brood met de halvarine, de zuivelspread en snijd het brood schuin door. Verdeel de radijs erover en garneer met de rest van de bieslook en een beetje karwijzaad.

Ingrediënten over?

Zuivelspread: Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

Duurzaam

Radijs is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm

Voedingswaardentabel

Energie                                           130 kcal
Eiwit                                                  6 gram
Koolhydraten                               15 gram
Waarvan suikers                           2 gram
Vet                                                     4 gram
Waarvan verzadigd vet               2 gram
Vezels                                               3 gram
Zout                                               0,5 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum