Recept: koekjes met 'geheime' vulling

Getty Images

Deze maand een extra recept. Koekjes met 'geheime' vulling van ananas en kokes. Deksels lekker!

Koekjes gevuld met ananas en kokus

Voor 8 stuks. Met een bereidingstijd van 1 uur heeft u nodig:

Voor het deeg:

  • 2x de hoeveelheid deeg van Twee onder een kap.

Voor de vulling:

  • Boter om in te vetten
  • 1 blik ananasstukjes op lichte siroop á 567 gram
  • 75 gram geraspte kokos
  • 2 eitwitten
  • 20 gram fijne tafelsuiker
  • 1 eetlepel om te bestrooien

Extra benodigheid: muffinblik

Bereidingswijze:

1. Vet 8 holletjes van het muffinblik in.
2. Giet het blik ananas af maar vang de siroop op.
3. Halveer de ananasstukjes.
4. Schep ze met de kokus en de siroop door elkaar.
5. Verdeel beide porties in acht stukje, vorm er balletjes van en druk ze iets plat.
6. Ze ze afgedekt 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven op 190 graden.
7. Laat de ananas met de kokus in een zeef uitlekken.
8. Klop intussen 1 eitwit in een vetvrije kom stijf.
9. Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
10. Spatel het kokosmengsel door het eiwit.
11. Rol de grotere stukjes deeg uit tot cirkels van 11 cm op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de ingevette holletjes ermee en verdeel het ananasmengsel over de holtes.
12. Bestrijk nu de randen met losgeklopt eitwit.
13. Rol de rest van het deeg uit tot cirkels van 8 cm en leg ze over de holletjes. Druk de randen goed aan en maak met een vork een mooi kartelrandje.
14. Prik in elk dekseltje 3 gaatjes zodat de stoom kan ontsnappen. Bak de koekjes nu in een voorverwarmde over in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
15 Laat zie iets afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm. Eet ze lauwwarm of koud.

Tip: Bestrooi na de bereiding nog wat tafelsuiker over de koekjes.

Voedingswaarde per persoon:

 Recept
Energie                 345kcal
Eiwit5 gram
Koolhydraten43 gram
Vet7 gram
Verzadigd vet10 gram
Vezels3 gram
Auteur