Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ min
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 koolrabi's
- 150 gram kipdijfilet
- peper, paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 gram diepvriesdoperwtjes
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
- Schil de koolrabi´s en snijd ze in blokjes.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in 1 eetlepel margarine bruin.
- Bak 1 ui kort mee.
- Voeg de blokjes koolrabi toe en stoof het geheel in 6 minuten gaar.
- Fruit de rest van de ui en de knoflook met wat peper en paprikapoeder zacht in de rest van de margarine.
- Voeg de doperwtjes toe en laat ze gaar worden.
- Bak de gare rijst even mee.
- Serveer de rijst met de kip en de groente.
Extra informatie
Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Was keukengerei dat in aanraking is geweest met rauwe kip altijd goed af met heet water en zeep. Was ook je handen altijd goed. Maak kip altijd door en door gaar.
Bewaar kip maximaal 2 dagen in de koelkast of let op de houdbaarheidsdatum op de verpakking.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum