Getty Images
Met zilvervliesrijst als basis.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min+
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 150 - 200 gram zilvervliesrijst
- 200 gram sperziebonen
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 1 rode paprika
- 150 gram varkenspoelet
- tijm of oregano
- peper
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst even mee.
- Giet er 300-400 ml water bij en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen 8 minuten in een beetje water. Kook de doperwten 1 minuut mee.
- Maak de paprika schoon en snijd paprika in blokjes.
- Bak het vlees in de andere eetlepel olie bruin en gaar. Bak de paprikablokjes mee. Strooi er wat peper over.
- Roerbak de doperwtjes en de sperziebonen kort mee met het vlees.
- Meng het vleesmengsel door de rijst. Maak het op smaak met wat tijm of oregano.
Ingrediënten over?
Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.
Voedingswaarden
Energie
605kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum