Getty Images
Dit saladerecept staat binnen een handomdraai op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 500 gram gare rode bieten
- 1 kleine appel
- 1 - 2 eetlepels azijn
- 200 gram kippendijfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- peper
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
- 1 zakje (rucola)sla (30 gram)
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in blokjes.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Meng de azijn door de bietjes en de appel en laat dit 10 minuten intrekken.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
- Meng de yoghurt met de mierikswortel.
- Kijk op de verpakking of de sla gewassen moet worden.
- Verdeel de sla over een schaal en schep het bieten-appelmengsel erop. Schep de mieriksworteldressing erover.
- Geef de kip en de aardappelen erbij.
Ingrediënten over?
Rode bietjes:
Bewaar gekookte bietjes afgedekt in de koelkast nog maximaal 2 dagen. Vries de bietjes eventueel in. Snijd ze in blokjes of plakjes, verpak in een diepvrieszakje of doosje en bewaar nog maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum