Getty Images
Deze hartige broodjes met salie en walnoot zijn erg lekker als borrelhapje of als voorgerecht met wat salade.
Dit heb je nodig
- 100 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 100 g roomkaas, op kamertemperatuur
- 110 g bloem
- 1 tl zout
- 1 el olijfolie
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 handjevol salieblaadjes, fijngehakt
- ½ tl chilivlokken
- 75 g pompoenpuree
- wat zout en versgemalen zwarte peper
- 1 handjevol walnoten, fijngehakt
- 1 ei
- 1 tl water
- 1 tl Maldon zeezout of Parmezaanse kaas
Zo ga je te werk
- Maak eerst het deeg.Doe de zachte boter en de roomkaas in een keukenmachine, Voeg de bloem en het zout toe en pulseer tot een kruimelig deeg ontstaat.
- Vorm van het deeg een bal, pak het in met huishoudfolie en laat het twee uur rusten in de koelkast. Maak ondertussen de vulling.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak hier het sjalotje even in aan.
- Voeg de salieblaadjes en de chilivlokken toe en bak nog eens twee minuten.
- Voeg de pompoenpuree toe en stoof dit enkele minuten op een matig vuur, zodat iets van het vocht verdampt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
- Rol het gekoelde deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een mooie rechthoekige lap (bestuif ook de onderkant met bloem, want het deeg kan aardig plakkerig zijn).
- Smeer de vulling over het deeg en bestrooi het met de fijngehakte walnoten.
- Snijd het deeg nu in zestien kleine driehoekjes.
- Rol de driehoekjes op (begin met de brede kant) zodat het de vorm van een croissantje krijgt.
- Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop het ei los met het water en bestrijk hier de broodjes mee.
- Bak de broodjes in een op 175 graden voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin.
- Bestooi vlak voor het serveren met wat Maldon zeezout of snippers Parmezaanse kaas.
Bron
- Landleven