Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- 6 aardappelen
- 2 dunne ribkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 750 gram spinazie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonaadjes met wat peper en bak ze in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Was de spinazie.
- Laat de spinazie met aanhangend water slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
- Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe.
- Geef de karbonaadjes en de aardappelen erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Spinazie:
Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
7 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum