Probeer dit heerlijke hoofdgerecht van Sint-jakobsnoten met truffel. Dit gerecht is gemakkelijk te bereiden binnen 55 minuten.
hoofdgerecht
bereiding 55 minuten
voor 4 personen
275 g ronde rijst (type arborio)
1 ui
3 el olijfolie
60 cl groentebouillon
10 cl witte wijn
60 g boter
100 g geraspte Parmezaanse kaas
1 witloofstronk
1 truffel van ± 30 g
2. Verwarm de bouillon.
3. Giet de witte wijn over de rijst en de ui. Laat al roerend sudderen tot de rijst de wijn volledig heeft opgenomen.
4. Overgiet met een soeplepel warme bouillon, roer en laat zacht sudderen tot alle vocht is opgenomen. Blijf zo gedurende 15 à 18 minuten geleidelijk aan bouillon toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 30 g boter en de Parmezaanse kaas toe en meng.
5. Voor de Parmezaankoekjes: verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Schik er kleine hoopjes Parmezaanse kaas op met voldoende plaats ertussen. Spreid uit tot vier fijne cirkels. Laat 2 minuten bakken in de oven. Neem de ovenplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen. Maak ze los met een metalen spatel. Leg ze op een glazen fles om ze een gebogen vorm te geven.
6. Was vier witloofbladeren, dep ze droog en maak er inkepingen in.
7. Borstel de truffel grondig schoon. Snijd in plakjes.
8. Verhit de rest van de boter in een braadpan. Bak er de sint-jakobsnoten 2 minuten op elke kant goudbruin in. Breng op smaak met peper en zout.
9. Verdeel de rijst en de sint-jakobsnoten over vier borden. Versier met plakjes truffel, een Parmezaankoekje en een blad witlof. Dien direct op.
Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!
bereiding 55 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten:
16 sint-jakobsnoten275 g ronde rijst (type arborio)
1 ui
3 el olijfolie
60 cl groentebouillon
10 cl witte wijn
60 g boter
100 g geraspte Parmezaanse kaas
1 witloofstronk
1 truffel van ± 30 g
Voor de parmezaankoekjes:
60 g geraspte Parmezaanse kaasBereidingswijze:
1. Pel de ui en hak fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan. Fruit er de ui en de rijst glazig in.2. Verwarm de bouillon.
3. Giet de witte wijn over de rijst en de ui. Laat al roerend sudderen tot de rijst de wijn volledig heeft opgenomen.
4. Overgiet met een soeplepel warme bouillon, roer en laat zacht sudderen tot alle vocht is opgenomen. Blijf zo gedurende 15 à 18 minuten geleidelijk aan bouillon toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 30 g boter en de Parmezaanse kaas toe en meng.
5. Voor de Parmezaankoekjes: verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Schik er kleine hoopjes Parmezaanse kaas op met voldoende plaats ertussen. Spreid uit tot vier fijne cirkels. Laat 2 minuten bakken in de oven. Neem de ovenplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen. Maak ze los met een metalen spatel. Leg ze op een glazen fles om ze een gebogen vorm te geven.
6. Was vier witloofbladeren, dep ze droog en maak er inkepingen in.
7. Borstel de truffel grondig schoon. Snijd in plakjes.
8. Verhit de rest van de boter in een braadpan. Bak er de sint-jakobsnoten 2 minuten op elke kant goudbruin in. Breng op smaak met peper en zout.
9. Verdeel de rijst en de sint-jakobsnoten over vier borden. Versier met plakjes truffel, een Parmezaankoekje en een blad witlof. Dien direct op.
Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!