Getty Images
In een handomdraai klaar. Met een lekkere bite door de nootjes is dit snelle recept vast een blijvertje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 400 gram snijbonen
- 50 gram hazelnoten
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 kleine pot of blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle repen.
- Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
- Hak de hazelnoten grof.
- Bak de hazelnoten met het komijnzaad in een droge koekenpan licht.
- Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
- Pel het sjalotje en snijd het in halve ringen.
- Fruit het sjalotje in de olie zacht.
- Verwarm de witte bonen al roerend met de sjalot.
- Schep de snijbonen erdoor en strooi de hazelnoten erover.
Ingrediënten over?
Bewaar sjalotten buiten de koelkast op een koele, droge donkere plaats.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
20 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum