Getty Images
Woensdagavond staat er spaghetti met groente en kappertjes op het menu. Dit hoofdgerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is geschikt voor twee personen. Lekker met reepjes varkensvlees.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren spaghetti
- 1 stuk groene paprika
- 1 kleine courgette
- 1 teentje knoflook
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel olie
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 eetlepels kappertjes
- Basilicum
Bereiding
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de paprika in blokjes, de courgette in halve plakken en de knoflook in stukjes.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
- Voeg de paprika, de courgette en het blik tomaten met het vocht toe.
- Laat de groente gaar worden.
- Maak de saus op smaak met peper, de olijven, de kappertjes en basilicum.
- Meng de uitgelekte spaghetti er door.
Menusuggestie
Lekker met reepjes varkensvlees.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram ongepaneerde schnitzel
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 395 kcal | 545 kcal |
Eiwit | 15 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 60 gram |
Vet | 9 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 10 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum