Deze heerlijke salade van spinazie met blauwe kaas is een heerlijk voorgerecht dat makkelijk te bereiden is binnen 15 minuten.
voorgerecht
bereiding 15 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten:
300 g jonge spinazieblaadjes
200 g blauwe kaas (bijv. gorgonzola of Danish blue)
2 el pijnboompitten
blokjes oud brood
2 el notenolie
aceto balsamico
Bereidingswijze:
1. Was en droog de spinazie. Verwijder de grove steeltjes.
2. Bak de pijnboompitten zonder olie in een pan.
3. Bak de blokjes brood in olijfolie.
4. Leg de spinazie op de borden. Bestrooi met de blokjes kaas, de blokjes brood en de pijnboompitten. Breng op smaak met notenolie, aceto balsamico, peper en zout.
Tip: in de zomer kun je aan deze salade druiven of plakjes peer toevoegen.
Klik hier om terug te gaan naar de vegetarische recepten!