Getty Images
Een creatieve stamppot voor als je het net anders wilt doen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min+
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 200 gram witte kool
- 1 prei
- 200 gram knolselderij
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 100 gram tofu
- peper, paprikapoeder
- 40 gram ongezouten cashewnoten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 kropje radicchio of handje rucola
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de groente schoon. Snijd de kool in repen, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
- Breng de aardappelen met de groente in 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. Kook het geheel in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
- Hak de cashewnoten grof.
- Bak de tofu in de hete olie aan alle kanten lichtbruin.
- Stamp de aardappelen met de groente door elkaar en maak het op smaak met wat peper.
- Snijd de radicchio in repen en meng dit door de stamppot.
- Schep de tofu erop en strooi de gehakte noten erover.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met fijn gesnipperde ui, een beetje melk en volkorenmeel en paprikapoeder. Vorm er schijven van en bak ze in hete margarine bruin en heet.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum