Getty Images
Deze stamppot is anders dan anders, maar smaakt heerlijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram (zoete) aardappelen
- 1 ui
- 300 gram winterwortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 150 gram tempé
- 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel komijnzaad
- 1 gedroogd chilipepertje
- 100 ml groentebouillon met minder zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Schrap de wortels en snijd ze in plakken.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
- Kook de aardappelen met de groente in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de tempé in blokjes en meng er de ketjap door.
- Verwarm de margarine en bak hierin de tempé bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de laatste minuut het komijnzaad en het verkruimelde chilipepertje mee.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner. Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
- Schep de gebakken tempé erop.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.
Ingrediënten over?
Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1200 milligram
Bron
- Voedingscentrum