Stamppot rauwe andijvie met amandelen

Getty Images

Door de rauwe amandelen krijgt deze stamppot een heerlijke bite!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 flinke ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 1 struik andijvie (400 gram)
  • 50 gram rucola
  • 50 gram ongezouten amandelen met vlies
  • 150 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  • Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Fruit de ui in de margarine glazig. Bak 1 theelepel mosterdzaad kort mee.
  • Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen.
  • Was eventueel de rucola.
  • Hak de amandelen heel grof.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  • Schep  de ui erdoor.
  • Warm de andijvie en de rucola kort mee in de puree tot de groente wat warm wordt.
  • Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Schep de amandelen erop en strooi er nog wat mosterdzaad over.

Voedingswaarden

Energie 
550kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum