Getty Images
Door de rauwe amandelen krijgt deze stamppot een heerlijke bite!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 flinke ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 theelepels mosterdzaad
- 1 struik andijvie (400 gram)
- 50 gram rucola
- 50 gram ongezouten amandelen met vlies
- 150 ml halfvolle melk
- peper, nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de margarine glazig. Bak 1 theelepel mosterdzaad kort mee.
- Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen.
- Was eventueel de rucola.
- Hak de amandelen heel grof.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Schep de ui erdoor.
- Warm de andijvie en de rucola kort mee in de puree tot de groente wat warm wordt.
- Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat.
- Schep de amandelen erop en strooi er nog wat mosterdzaad over.
Voedingswaarden
Energie
550kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum