Stoba di karni (Stoofschotel met rundvlees en groente)

Getty Images

Dit recept is gemaakt door Jurino Ignacio. Jurino: "Op de Antillen wordt geen feestje gegeven zonder lekker eten."

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 min+

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels komijn
  • 200 gram runderlap
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 3 takjes bladselderij
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • stukje madame Jeanette peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 2 grote aardappelen
  • 1 kleine groene bakbanaan
  • 1 winterwortel
  • 100 gram doperwten, diepvries
  • 100 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  • Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
  • Roer er de peper, de komijn en 2 eetlepels water door. 
  • Snijd het vlees in blokjes en meng de marinade erdoor. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 3 uur marineren.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.Was de selderij en knip het klein.
  • Verwarm de olie en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  • Voeg de overgebleven marinade toe met de ketjap, de ui, de paprika, de selderij, het stukje madame Jeanette en de tomatenpuree. Schenk er ruim water bij en stoof het vlees 1½ uur.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Snijd de uiteinden van de bakbanaan en snijd de schil langs de ribben met een scherp mesje in. Pel de banaan en snijd hem in plakken.
  • Maak de wortel schoon en snijd hem in plakken.
  • Doe de aardappelen, bakbanaan, wortel en doperwten bij het vlees en stoof het geheel in nog 30 minuten verder gaar.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Serveer de rijst bij het gestoofde vlees.

 

Voedingswaarden

Energie 
690kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
100 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum