Getty Images
Dit recept is gemaakt door Jurino Ignacio. Jurino: "Op de Antillen wordt geen feestje gegeven zonder lekker eten."
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min+
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel zwarte peper
- 2 theelepels komijn
- 200 gram runderlap
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 3 takjes bladselderij
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel ketjap manis
- stukje madame Jeanette peper
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 2 grote aardappelen
- 1 kleine groene bakbanaan
- 1 winterwortel
- 100 gram doperwten, diepvries
- 100 gram zilvervliesrijst
Bereiding
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
- Roer er de peper, de komijn en 2 eetlepels water door.
- Snijd het vlees in blokjes en meng de marinade erdoor. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 3 uur marineren.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.Was de selderij en knip het klein.
- Verwarm de olie en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
- Voeg de overgebleven marinade toe met de ketjap, de ui, de paprika, de selderij, het stukje madame Jeanette en de tomatenpuree. Schenk er ruim water bij en stoof het vlees 1½ uur.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Snijd de uiteinden van de bakbanaan en snijd de schil langs de ribben met een scherp mesje in. Pel de banaan en snijd hem in plakken.
- Maak de wortel schoon en snijd hem in plakken.
- Doe de aardappelen, bakbanaan, wortel en doperwten bij het vlees en stoof het geheel in nog 30 minuten verder gaar.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Serveer de rijst bij het gestoofde vlees.
Voedingswaarden
Energie
690kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
100 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1300 milligram
Bron
- Voedingscentrum