Stoofpotje met pikante pompoen

Getty Images

Ruik de herfst in huis.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 ui
  • 200 gram runderlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepels garam masala
  • 1 laurierblad
  • 600 gram pompoen
  • 1 rode peper

Bereiding

1. Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
3. Snijd het vlees in repen.
4. Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
5. Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het kort mee.
6. Giet er 2 dl kokend water bij met wat zout en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
7. Maak de pompoen schoon.
8. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
9. Maak de peper schoon. Verwijder de steelaanzet en de pitjes.
10. Snijd de peper in ringen.
11. Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 30 minuten verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig:

6 opscheplepels zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur