Getty Images
Een heerlijk recept voor de koudere dagen met vlees, uiten, aardappelen en knoflook. Hij staat binnen 30 minuten op tafel!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 100 gram champignons
- 200 gram varkensvleesreepjes
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- peper
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 400 gram gesneden witte kool
- 2 theelepels mosterd
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Bak de reepjes vlees in 2 eetlepels hete margarine bruin.
- Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit mee.
- Voeg de champignons, peper, het laurierblad, de kruidnagel en een scheutje water toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
- Verwarm de rest van de margarine en stoof hierin de witte kool in ca. 10 minuten gaar.
- Maak het vlees op smaak met mosterd. Serveer de aardappelen en de kool erbij.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Suiker
6 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum