Getty Images
Deze nasi komt uit de koker van Jennifer Jessica van 'Surinaams koken met Jen'. Bedankt Jen!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 400 gram sperziebonen
- 6 takjes selderij
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 eetlepels vloeibare margarine 2 eetlepels ketjap manis
- peper
- 2 eieren
- 1 eetlepel ongezouten pinda's
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de uien en knoflook in snippers en de paprika in blokjes.
- Breek de sperziebonen eenmaal.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Verwarm 1½ eetlepel margarine en fruit hierin 1½ ui en de helft van de knoflook zacht.
- Bak de blokjes paprika mee.
- Voeg de gare rijst toe en bak kort mee. Maak de rijst op smaak met de ketjap, royaal peper en de selderij.
- Klop de eieren los en meng er de rest van de ui en de knoflook door.
- Bak van het eiermengsel in de rest van de margarine een omelet. Snijd de omelet in reepjes.
- Hak de pinda's grof en strooi ze over de uitgelekte sperziebonen.
- Serveer de nasi met de reepjes omelet en de boontjes.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.
Ingrediënten over?
Rijst over? Rijst is lang houdbaar wanneer je het koel, donker en droog bewaart. Verpak de rijst afgesloten, bijvoorbeeld in een voorraadbus.
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum