Tagliatelle met paddenstoelen

Getty Images

Een klassieke combinatie die het erg goed doet.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 1 kleine ui of sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 400 gram broccoli
  • 1 eetlepel olie
  • peper, tijm
  • 200 gram volkoren tagliatelle
  • 150 gram tofu of vegetarische roerbakstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Bereiding

  • Maak de ui, de knoflook en de paddenstoelen schoon.
  • Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  • Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
  • Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  • Bak de ui en de knoflook in de olie zacht.
  • Bak de paddenstoelen op hoog vuur mee gaar.
  • Voeg peper en wat tijm toe.
  • Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  • Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de tofu in de hete margarine snel bruin.
  • Was de peterselie en knip het klein.
  • Roer de zuivelspread en de peterselie door de paddenstoelen.
  • Giet de pasta af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Geef de tofu en broccoli erbij

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Bewaar de zuivelspread nog 1 week in de koelkast. Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.
 

Voedingswaarden

Energie 
635kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum