Getty Images
Heerlijke tagliatelle in sardine-paprikasaus met verschillende groentes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 1 courgette
- 6 sprieten bieslook
- azijn
- peper
- 200 gram volkoren tagliatelle of andere volkoren pasta
- 100 gram gegrilde paprika zonder zout, koelvak
- 1 blikje sardines naturel
- 2 ansjovisfilets (blikje)
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 8 blaadjes basilicum
Bereiding
- Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd de courgette in staafjes of linten.
- Was de bieslook en knip het klein.
- Meng de courgette met de bieslook, wat azijn en peper. Zet even apart.
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de gegrilde paprika in stukken.
- Verwijder van de sardientjes de graat.
- Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
- Pureer de sardientjes met de paprika, de tomatenblokjes, de ansjovisjes en de zuivelspread met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Verwarm de puree al roerend. Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
- Was de basilicum en knip het klein.
- Maak de saus op smaak met peper en de basilicum.
- Verdeel de uitgelekte tagliatelle over 2 borden en schep de saus erop. Geef de courgettesalade erbij.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1200 milligram
Bron
- Voedingscentrum