Probeer dit heerlijke voorgerecht van terrine met groene asperges. Een heerlijk vegetarisch gerecht. Probeer het nu!
voorgerecht bereiding 85 minuten + 3 uur
voor 1 cakevorm van 1,5 l
Ingrediënten:
100 g groene asperges
25 g verse tuinkruiden, zoals peterselie, kervel, bieslook
10 gelatineblaadjes
700 g verse kaas
350 g yoghurt
300 ml room
1 kl geraspte schil van een onbehandelde citroen
1 à 2 kl paprikapoeder
Bereidingswijze:
1. Was de asperges, en snijd een klein stukje van de uiteinden af. Laat ze 8 minuten blancheren in een ruime hoeveelheid gezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
2. Bekleed een cakevorm met vershoudfolie.
3. Was de tuinkruiden, dep droog, haal er de blaadjes af en hak fijn.
4. Laat 3 gelatineblaadjes 10 minuten weken in koud water. Meng 200 g verse kaas met 100 g yoghurt en de fijngehakte tuinkruiden. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de geraspte citroenschil toe. Wring de gelatineblaadjes goed uit. Laat ze oplossen in 100 ml room in een kleine kookpan. Laat goed doorwarmen, maar breng niet aan de kook. Neem van het vuur. Meng 2 à 3 eetlepels kaasmengsel door de room en voeg de rest van het mengsel toe. Giet het mengsel in de cakevorm. Zet 15 minuten in de koelkast.
5. Herhaal stap 4 in zijn geheel, maar voeg nu paprikapoeder toe in plaats van de citroenschil en de tuinkruiden.
6. Herhaal stap 4, maar kruid nu alleen met zout en peper, laat 4 gelatineblaadjes weken in koud
water en gebruik 300 g verse kaas en 150 g yoghurt. Giet een derde van dit mengsel in de cakevorm. Bedek met asperges. Overgiet met de rest van het mengsel. Strijk het oppervlak glad. Zet de cakevorm 2 à 3 uur in de koelkast.
7. Ontvorm de goed opgestijfde terrine en snijd in plakken. Dien op met enkele blaadjes sla en volkorenbrood.
Klik hier om terug te gaan naar de vegetarische recepten!