Geniet van dit heerlijke voorgerecht een terrine van gamba's. Dit is een heerlijk gerecht waarmee u indruk op uw gasten kan maken. Probeer het recept nu!
voorgerecht
bereiding 65 minuten
voor 4 personen
400 g tomaten
1 oranje paprika
2 courgettes
100 g dikke room
1 ei
1 kl maanzaad
1 truffelschil (facultatief)
2. Verwijder de steeltjes van de tomaten. Dompel 1 minuut onder in kokend water. Laat schrikken onder koud water. Pel en ontpit ze.
3. Pureer de gamba’s met het vruchtvlees van de tomaten. Voeg de room en het ei toe. Breng op smaak met peper en zout en meng.
4. Was de paprika, verwijder de zaden en snijd in reepjes. Laat hem 10 minuten in kokend water staan. Laat uitlekken en schrik vervolgens onder koud water.
5. Zet een bain-marie (braadslee met water) in de oven en verwarm de oven voor op 180°C.
6. Bekleed een terrinevorm met bakpapier. Giet er de helft van het gambamengsel in en strijk mooi glad. Bedek met reepjes paprika en overgiet met de rest van het mengsel. Klop zachtjes op de terrinevorm (om luchtbellen te laten ontsnappen) en zet in de bain-marie. Laat de terrine 30 minuten garen.
7. Snijd ondertussen de courgettes in staafjes. Laat ze 15 minuten stomen.
8. Neem de terrine uit de oven en laat afkoelen.
9. Hak één gamba in kleine stukjes.
Ontvorm de terrine op een schaal. Bedek met de courgettestaafjes en bestrooi met maanzaad. Versier met stukjes gamba en truffelschil. Leg de hele gamba er bovenop. Dien de terrine lauw of koud op.
Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!
bereiding 65 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten:
16 gekookte gamba’s400 g tomaten
1 oranje paprika
2 courgettes
100 g dikke room
1 ei
1 kl maanzaad
1 truffelschil (facultatief)
Bereidingswijze:
1. Pel de gamba’s. Houd er twee opzij voor de versiering.2. Verwijder de steeltjes van de tomaten. Dompel 1 minuut onder in kokend water. Laat schrikken onder koud water. Pel en ontpit ze.
3. Pureer de gamba’s met het vruchtvlees van de tomaten. Voeg de room en het ei toe. Breng op smaak met peper en zout en meng.
4. Was de paprika, verwijder de zaden en snijd in reepjes. Laat hem 10 minuten in kokend water staan. Laat uitlekken en schrik vervolgens onder koud water.
5. Zet een bain-marie (braadslee met water) in de oven en verwarm de oven voor op 180°C.
6. Bekleed een terrinevorm met bakpapier. Giet er de helft van het gambamengsel in en strijk mooi glad. Bedek met reepjes paprika en overgiet met de rest van het mengsel. Klop zachtjes op de terrinevorm (om luchtbellen te laten ontsnappen) en zet in de bain-marie. Laat de terrine 30 minuten garen.
7. Snijd ondertussen de courgettes in staafjes. Laat ze 15 minuten stomen.
8. Neem de terrine uit de oven en laat afkoelen.
9. Hak één gamba in kleine stukjes.
Ontvorm de terrine op een schaal. Bedek met de courgettestaafjes en bestrooi met maanzaad. Versier met stukjes gamba en truffelschil. Leg de hele gamba er bovenop. Dien de terrine lauw of koud op.
Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!