Getty Images
Voor dit stoofgerecht gebruik je magere runderlappen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min +
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- stukje gemberwortel (2 cm)
- 1 serehstengel (citroengras) of 1 theelepel gedroogde sereh
- 2 gedroogde pepertjes
- 200 gram magere runderlappen
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
- 1 eetlepel vissaus
- 3 limoenblaadjes (diepvries)
- 150 gram zilvervliesrijst
- 500 gram broccoli
Bereiding
- Pel de knoflook en hak de teentjes klein.
- Schil de gember en snijd het in dunne plakjes.
- Kneus de serehstengel. Verkruimel de pepertjes.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de knoflook, de sereh, de gember en de pepertjes kort mee.
- Giet er de sojasaus, de vissaus en 200 ml kokend water bij en voeg de limoenblaadjes toe. Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan. Stoof het vlees in 2 uur gaar.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
- Verwijder de serehstengel en de limoenblaadjes. Geef de rijst en de broccoli bij het vlees.
Ingrediënten over?
Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2200 milligram
Bron
- Voedingscentrum