Getty Images
Voor de vegetariers.
Aantal personen
2 personen
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 150 gram volkoren noedels of mie
- 300 gram sperziebonen
- 250 gram taugé
- 250 gram (kastanje)champignons
- ½ eetlepel sesamzaad
- 1 bosui
- 150 gram gerookte tofu
- 2 eetlepels (sesam)olie
- gemberpoeder
- 1 eetlepel ketjap manis
Bereiding
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Was de taugé in een vergiet onder stromend water. Laat de taugé uitlekken.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Laat het op een bord afkoelen.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de tofu snel bruin.
- Bak de champignons mee. Voeg de bosui en de taugé toe en bak kort mee.
- Maak het gerecht op smaak met peper, gemberpoeder en de ketjap.
- Strooi het sesamzaad er over. Geef er de noedels en sperzieboontjes bij.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum