Getty Images
Het traditionele recept van asperges met ei en ham, met nootmuskaat en peterselie toegevoegd.
Ingrediënten voor 2 personen
1 kg. asperges, zout, 75 gram boter, 3 hardgekookte eieren, 2 el. gesnipperde peterselie, 150 gram (been)ham, nootmuskaat
Voorbereiding
Maak de asperges schoon: schil ze en verwijder de houtachtige uiteinden.
Bereidingswijze
- Laat de asperges in kokend water zakken met een halve theelepel zout in ca. 20-30 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar.
- Prik met uw vork in het onderste deel om te voelen of de asperges gaar zijn.
- Smelt de boter zonder hem te laten kleuren.
- Pel de eieren. Snipper 1 ei fijn en meng de peterselie erdoor. Halveer de andere eieren.
- Rol de plakken ham op.
- Laat de asperges uitlekken op een doek, leg ze op een schaal en rasp er wat nootmuskaat over.
- Strooi het gesnipperde ei met de peterselie erop.
- Leg de halve eieren en de rolletjes ham rondom de asperges.
- Leg de warme gesmolten boter erbij.