Tropische salade met vis

Getty Images

Een lekker visrecept om eens goed mee uit te pakken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 min+

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 100 gram krabsticks (surimi)
  • 100 gram gerookte heilbot- of zalmfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram verse ananas
  • 1 limoen
  • 1 kiwi
  • 1 papaja
  • 150 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Halveer de papaja en verwijder met een lepel de zaadjes. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in blokjes.
  • Schil de kiwi en snijd hem in blokjes en vang het sap op.
  • Snijd de ananas in kleinere stukjes.
  • Was de limoen en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
  • Maak een sausje van het limoensap, het opgevangen sap, de olie en peper.
  • Snijd de visfilet en de krabsticks wat kleiner.
  • Schep het fruit, het sausje en de vis door de gare rijst.
  • Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
  • Bedek een schaal met de plakken komkommer en schep de salade erop. Eet op kamertemperatuur.

Ingrediënten over?

Gerookte vis
Gerookte vis kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte vis goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de vis in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte vis nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte vis.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum