Probeer dit heerlijke hoofdgerecht van truffel-aardappelpuree met groene asperges. Het gerecht staat in een uur op tafel.
hoofdgerecht bereiding 1 uur
voor 4 personen
Ingrediënten:
800 g kruimige aardappelen
400 g groene asperges
2 el olijfolie
2 el pijnboompitten
100 ml groentebouillon
2 à 3 el balsamicoazijn
2 eetlepels crème fraîche
200 ml warme melk
2 eetlepels boter
1 eetlepel truffelolie
optioneel: 20 g gesnipperde zwarte truffel
Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen en kook ze 30 minuten tot ze gaar zijn.
2. Verwarm olijfolie in een pan. Verwijder het onderste gedeelte van de asperges en bak ze 2 minuten in de pan. Voeg de pijnboompitten, de groentebouillon en de balsamicoazijn toe en doe een deksel op de pan. Laat nog 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
3. Giet de aardappelen af en pureer ze in de pan. Voeg de warme melk, crème fraîche, boter, truffelolie en eventueel de gesnipperde zwarte truffel toe en roer tot het een gladde puree is. Breng op smaak met zout en peper.
4. Plaats op elk bord een portie puree en leg daar wat asperges overheen. Maak van het bakvet van de asperges een jus door het in te laten dikken en giet dit over de asperges.
Klik hier om terug te gaan naar de vegetarische gerechten!