Getty Images
Een vullende maaltijdsoep mede dankzij de witte bonen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 400 gram uien
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- peper
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel volkorenmeel
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 klein blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 4 takjes selderij
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Fruit de uienringen in de margarine met peper en het paprikapoeder goudgeel.
- Strooi het volkorenmeel erover en warm dit goed door.
- Giet er onder goed roeren 400 ml water bij met het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
- Spoel de witte bonen af.
- Voeg de witte bonen toe en kook de soep 10 minuten.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Maak de soep op smaak met de selderij en geef de geraspte kaas en het brood erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
20 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1600 milligram
Bron
- Voedingscentrum